Întrebări frecvente Întrebări frecvente

VPauto PRO

Ce interes reprezintă pentru mine cumpărarea de vehicule de la VPauto PRO?

VPauto este primul agent francez de vânzări de vehicule, la licitații. Dincolo de prețurile oferite, care sunt foarte competitive, cu câte 2.500 de vehicule prezentate, în medie, în fiecare săptămână, aveți garanția că găsiți, în orice moment, o gamă largă de vehicule, de toate mărcile, de toate tipurile (autoturisme, vehicule utilitare, de reparat sau nu) și în toate gamele de prețuri. Ritmurile de vânzări sunt, de asemenea, foarte interesante pentru dvs.: 4 vânzări electronice, în medie, în fiecare zi (cu posibilitate de cumpărare imediată și 1 vânzare publică în fiecare săptămână. Este pentru dvs. asigurarea de a găsi rapid, produsul dorit.

Înaintea vânzării

> Cum mă înscriu la vânzările VPauto PRO?

Pentru a participa la vânzările noastre electronice și publice, trebuie să aveți un cont profesional pe VPauto PRO.
Pentru a vă înscrie și a primi parametrii de conectare, este suficient să completați formularul de înscriere propus la: pagina de înscriere. Un consilier comercial vă va contacta în cel mai scurt timp pentru a vă confirma cererea de înscriere.

> Care sunt documentele necesare pentru înscriere?

Vânzările electronice VPauto RO sunt rezervate, exclusiv, profesioniștilor din domeniul auto. Acesta este motivul pentru care vă solicităm, din faza de înregistrare, să ne furnizați un certificat de înregistrare fiscală, un număr de TVA și un buletin de identitate al directorului.

> Nu reușesc să mă conectez, pe cine trebuie să contactez?

Interlocutorul dvs. principal pentru a vă însoți în efectuarea achizițiilor este consilierul dvs. comercial. Dacă este necesar, vă poate ajuta la utilizarea platformei de vânzări electronice. Dacă nu îl cunoașteți, puteți telefona la +33 2 52 48 00 65.

> Mi-am uitat parola, ce trebuie să fac?

Dați click pe „parolă pierdută”. Parola vă va fi trimisă automat, în câteva secunde.

> Pot cunoaște proveniența vehiculelor?

Vehiculele prezentate provin din închirieri pe termen lung, companii de credit, producători de automobile, companii de închiriere pe termen scurt și rețele de distribuitori. Prin urmare, originea vehiculelor este perfect cunoscută. Aceasta nu este indicată pe fișa vehiculului, dar o veți găsi pe certificatul de vânzare publică, al vânzătorului.

> Cum este fixat prețul de pornire?

Prețul de pornire este stabilit în funcție de prețul de piață al vehiculului, de prețul vehiculului nou, de starea sa generală și de kilometraj. Acesta variază, așadar, de la un vehicul la altul.

În timpul vânzării

> De ce nu pot face o ofertă?

Poate avea diferite cauze:
- Contul dvs. nu a fost validat de consilierul dvs. comercial. Trebuie să îl contactați
- Prezentarea utilizării platformei de vânzări nu a fost încă realizată
- Ați întârziat în efectuarea plăților. Vă reamintim că aveți la dispoziție 48 de ore pentru a plăti - prin transfer bancar - vehiculul (vehiculele) câștigat(e) într-o vânzare.

> Cum funcționează vânzările?

După ce cererea dvs. de înregistrare a fost confirmată de consilierul dvs. comercial, puteți accesa toate formele de vânzare (publică, LIVE sau electronică). Pentru vânzările electronice, trebuie doar să vă conectați la vpauto.ro/pro și să dați clic pe unul dintre vânzările propuse sau să faceți o căutare a unui vehicul în motorul de căutare.

Fiecare vehicul are o fișă descriptivă care conține toate elementele necesare pentru luarea unei decizii (detalii despre vehicul, situare, fotografii, preț de pornire).

Sistemul nostru oferă 4 modalități de trimitere a ofertelor, în funcție de vânzări:
- Depunerea de oferte (cu un pas de 50 €).
Prin stabilirea prețului dvs. maxim (specificați limita maximă a prețului. Sistemul va licita, pentru dvs., dacă este necesar, în limita indicată. Dacă fixați o ofertă maximă, prețul afișat va ajunge, direct, la prețul de rezervă. Prețul afișat va crește, așadar, cu mai mult de 50 de euro dintr-o dată, dacă diferența între oferta dvs. maximă și prețul de rezervă este mai mare de 50 de euro).
- achiziția imediată (sistem de licitații, dar cu posibilitatea de a cumpăra vehiculul imediat, la un preț stabilit. Vehiculul iese, apoi, din vânzare).
- Prețul fix (Nu există o licitație, este afișat un preț, dați click și vehiculul este al dvs.).

Ofertele se fac cu toate taxele incluse.

Funcționarea vânzărilor noastre este ilustrată în materialul video. > vizualizare material video

> Ce este minutul suplimentar în vânzările electronice exclusive?

Minutul suplimentar permite oferirea unei șanse tuturor. Dacă cineva face o ofertă în ultimele 60 de secunde, atunci cronometrul pornește din nou, timp de un minut, până când nimeni nu mai licitează în ultimele 60 de secunde.

> Care sunt taxele de vânzare aplicate vânzărilor noastre electronice?

Prețurile afișate au taxele de vânzare incluse
Dacă vă exportați vehiculele în CEE sau în afara Comunității Europene, cu TVA deductibilă, luați în considerare 35 € fără TVA sau 42 €, cu TVA, pentru cheltuielile administrative, în plus, pentru fiecare vehicul.

> Dar TVA?

Pe pagina de prezentare a vehiculului, veți putea vedea mențiunea TVA: da / TVA : nu (taxa pe valoarea adăugată).
TVA da: dacă este destinat exportului, vehiculul vă va fi facturat fără taxe.
TVA nu: vehiculul vă va fi facturat cu toate taxele incluse, TVA pe marjă este deja inclusă în preț (mențiunea TTC în Franța).

> Cum pot urmări oferta mea pentru un vehicul, în decursul unei vânzări electronice exclusive?

Pentru urmărirea statutului licitației dvs. vi se propune un cod de culori:

Fond portocaliu: oferta dvs. este cea mai bună, dar prețul minim (prețul vânzătorului) nu este atins. La sfârșitul vânzării, prețul dvs. va fi comunicat vânzătorului. Consilierul dvs. comercial vă va informa, apoi, cu privire la decizia luată în urma acestei propuneri.

Fond roșu: Nu mai sunteți cel mai bun licitator.

Fond verde: oferta dvs. este cea mai bună și prețul minim este atins. La sfârșitul vânzării, veți primi o confirmare a achiziției, prin e-mail.

Funcționarea vânzărilor noastre este ilustrată în materialul video. > vizualizare material video

După vânzare

> Ce se întâmplă la terminarea unei vânzări?

Veți primiți un e-mail care vă informează despre statutul licitației dvs.:
- Licitația dvs. s-a încheiat în VERDE: ați câștigat vehiculul, un e-mail de confirmare vă este trimis la sfârșitul vânzării
- Licitația dvs. s-a încheiat în ROȘU: nu ați câștigat vehiculul
- Licitația dvs. s-a încheiat în PORTOCALIU: oferta dvs. nu este suficientă (prețul de rezervă nu este atins). În acest caz, consilierul dvs. comercial va trimite prețul propus de dvs. vânzătorului. Consilierul vă va informa în 48 de ore de răspunsul vânzătorului.

> Am câștigat mașina. Ce trebuie să fac acum?

1. În termen de 48 de ore de la închiderea vânzării, factura va fi disponibilă în contul dvs. pe comenzile mele.

2. Plata achizițiilor mele în termen de 48 de ore, prin transfer bancar.

3. Un certificat trebuie completat, dacă
- Sunteți un client străin, trebuie să ne trimiteți un certificat de livrare intracomunitară pe [email protected]. O puteți descărca pe comenzile mele.
- Sunteți un client francez exportator. Va trebui să furnizați un certificat de exonerare de TVA.

4. După primirea documentelor completate corespunzător și a plății dvs. (în 48 de ore), un bon de ridicare va fi adăugat în contul dvs. pe comenzile mele în următoarele 5 zile lucrătoare.

> Cum și când trebuie să plătesc mașina?

Plata trebuie efectuată prin transfer bancar, în termen de 48 de ore de la licitație.

> Ce este un bon de ridicare?

Un bon de ridicare este un document emis de serviciile noastre, care certifică faptul că ați plătit autovehiculul și care vă autorizează să îl ridicați. Este obligatoriu pentru ridicarea unei mașini. Acesta conține informațiile practice pentru recuperarea vehiculului (adresa depozitului, procedura de recuperare).

> Când voi putea recupera mașina?

Un vehicul poate fi ridicat de către transportator din depozit doar dacă are un bon de ridicare și după ce a contactat parcul pentru a cunoaște condițiile de ridicare. Acest bon este eliberat de serviciile noastre și îl veți găsi în contul dvs. client la rubrica „comenzile mele". El specifică modalitățile de ridicare, specifice fiecărui parc

> Când voi primi documentele mașinii mele?

Vehicule destinate pieței franceze: dosarul complet al vehiculului vă va fi trimis la primirea plății dvs.
Vehicul destinat exportului: dosarul vehiculului va fi trimis la primirea plății dvs. și a bonului de transport completat (CMR) (semnat, ștampilat și datat). CMR este disponibilă în secțiunea „comenzile mele”.

> Pot primi documentele mașinii mele la o altă adresă de facturare?

Nu, documentele sunt trimise doar la adresa de facturare.

> Dar dacă doresc să anulez achiziția?

Participați la vânzarea la licitație. Adjudecarea corespunde unui contract de vânzare și implică transferul de proprietate. Din momentul pronunțării adjudecării, contractul nu mai poate fi modificat. Vă reamintim, de asemenea, că beneficiul vânzării este personal și nu poate fi cedat unui terț fără acordul expres, prealabil, al Vânzătorului.

Glosar

Adjudecare: Termenul „adjudecat” marchează terminarea licitației și transferul de proprietate a obiectului către ultimul licitator.

Prețul de rezervă: Prețul de rezervă corespunde prețului minim acceptat de vânzător.

Prețul de începere: Punctul de începere a licitațiilor.

Estimare: Determinarea valorii unui vehicul la sfârșitul unei evaluări prin intermediul unui interval de preț. Aceasta corespunde valorii pe care lotul ar trebui să o atingă, după părerea adjudecătorului, în vânzarea prin licitație publică.

Bon de cumpărare: Mandatul dat de un client Societății de vânzări pentru a cumpăra în numele său, în cele mai bune condiții, dacă nu poate participa la vânzare. Un formular trebuie completat în acest scop.

CMR: Document de transport terestru, scrisoarea de trăsură CMR nu numai că certifică preluarea mărfurilor în stare bună, ci și transportul, din momentul în care transportatorul și-a depus semnătura.

Aveți întrebări?

Haut